En väninna skickade ut denna länk på Twitter idag. Det är en sida där man kan få ta del av en film om kvinnor som slagit tillbaka i en våldsam relation. Slagit tillbaka, som ”fired two warning shots… into his head…” (ref. ”Chicago”). Befogat efter många år av misshandel och förtryck kan man tycka. En av kvinnorna som talar på filmen hade suttit inne 26 år när intervjun gjordes. För att ha försvarat sig och sitt liv. Jag tycker det känns hårt. Särskilt som man i Sverige får en klapp på huvudet när man som man yxmördat sin kvinna med 23 hugg, och får strafflindring för att ”relationen var problematisk” (=han var sjukligt svartsjuk och kontrollerande)…

Dessa kvinnor talar om att hjälpa andra kvinnor att gå medans tid är. Och de säger att om de bara kan nå EN ENDA kvinna, och ge henne ett bättre öde, så är deras lidande värt det. Tiden i fängelset, allt, bara de når en endaste kvinna, och kan göra skillnad. Det är stora ord. Enorma ord. Och det kommer från kvinnor, som stöttar andra kvinnor. Som tar parti för varandra, och inte backar för det tuffa och jobbiga i tillvaron. Sådana kvinnor är hedersbitchar. De står upp för det de tror på. Det har försvarat sig själva, och är nu beredda att använda sin styrka för att hjälpa andra.

2 reaktioner på ”Hedersbitchar!!!

  1. Det finns många män som misshandlas av kvinnor också.
    Gör hela denna fråga könsneutral sexuellt dito.
    Det förekommer ju också i HBT relationer.

    1. Sant. Våld finns i alla typer av relationer. Det är jag väl medveten om. Men man kan ändå skriva om en del av eländespektrumet utan att för dess skull förneka att det finns fler eller till och med värre problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s