Callisto

Varför Bitch?

In bitcha on 21 augusti, 2010 at 16:51

För många år sedan drev jag sidan Bitchweb.net. Numera har den domänen helt annat innehåll, kan man säga… Men den sidan startade jag för att markera att jag är stolt över de egenskaper som får folk att muttra ‘bitch’ efter mig. Oftast rör det sig om de avancerade varianterna av djävulskap, det vill säga jag använder mig av de förbjudna replikerna ‘Nej.’, ‘Jag vill [valfri önskan].’, och ‘Jag vill inte […].’.

Så varför bemödar jag mig med att använda dessa irriterande repliker? Det rör sig inte om en drygt 30 år för sen trotsålder, utan om att jag insett att jag inte mår bra om jag alltför ofta låter andra diktera vad som gäller och är viktigt i mitt liv. Jag använder replikerna för att vara sann mot mig själv helt enkelt.

Sedan jag började känna efter och agera utifrån vad jag själv vill och känner har mina relationer i stort sett förbättrats. De som inte kunde hantera att jag hade egen vilja försvann givetvis, men vill man egentligen ha ett umgänge som bara utnyttjar och kör över en? Men de relationer som blev kvar blev ärligare, djupare och mer tillfredsställande. Jag går inte längre och bär på en känsla av att ha gjort våld på mig själv, min integritet och mina prioriteringar.

Bitcha handlar inte om att bli någon kall egoist som aldrig tar hänsyn till andra. Livet är ett givande och tagande, men det måste finnas en balans för att vi ska må bra. Så känner du att de magiska replikerna ‘Nej.’, ‘Jag vill [valfri önskan].’, och ‘Jag vill inte […].’ känns svåra att använda, och framförallt stå fast vid, så öva ofta. Och kom ihåg, varje val vi gör är en värdering av oss själva. Väljer vi alltid bort oss själva, vad säger det?

Annonser
  1. […] Läs Callistos text varför bitch?. Jag känner mig så hemskt hemma i den texten och hon får verkligen fram det som även jag tycker […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: