Kan en bitch vara flexibel?

Ibland upplever jag att vissa, både de som kallar sig bitchar och andra, fått för sig att bitchighet handlar om att sätta en agenda utifrån sina egna behov och sedan fullborda den oavsett vilka man trampar på på vägen. Många tycks tolka flexibilitet som vekhet och som att man ger efter för motstånd. Jag ser det på ett annat sätt.

Tänk bitchighet som en målsättning, som innefattar att erövra respekt från sig själv och i andra hand från andra. Vägen genom agendan kan hanteras på många sätt. Om man jämför med en slalombacke kan man till exempel tänka sig at ta ut rakaste spåret helt utan finesser och med lite otur ta sig ner mer eller mindre genom varje flagga. Detta kan bli en onödigt smärtsam resa. Man kan istället för att samla flaggor i famnen också utmana sig i att nå sitt mål med smidighet och fingertoppskänsla. Färre flaggor i ansiktet på den vägen blir oundvikligen resultatet.

Nej, det handlar inte om att fjäska, sätta sitt ljus under skäppan eller att anpassa sina mål. Det handlar om att få det man vill ha och att bevara eller till och med skapa nya relationer på vägen. Det är inte att vara vek utan smart.

En sann bitch vet detta, och når sina mål utan att trampa och armbåga sönder de omkring sig. Hon ser en utmaning i att ta sig fram smidigt. För vad spelar världsherravälde för roll om man skrämde bort alla på vägen? En sann bitch blir framgångsrik genom att vara sann mot sig själv och odla varaktiga hållbara relationer.

En reaktion på ”Flexibel bitch bästa sättet för framgång

  1. Så sant. Att vara flexibel handlar verkligen inte om att fjäska eller att anpassa bort sig själv. Det handlar ju om att förstå vad som behövs i varje given situation för bästa resultat och att utnyttja situationen på bästa sätt. För det kan man inte ha en fast agenda. Målsättningen är förhoppningsvis såpass klar att man kan manövrera sig fram till den på bästa sätt, utan att behöva följa en i förväg utstakad bana till varje pris.

    En skön påminnelse om vad en sann bitch är 🙂 Relationer är faktiskt överordnade resultat till varje pris.
    ~L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s