En riktig kvinna
Jag har hört det förr, och idag var det dags igen. Jo, det är ju bra att du är framåt och tar för dig, och kan säga vad du tycker, men speciellt som du är tjej kan det kännas hårt… Ännu en gång har jag alltså fått förklarat för mig att jag borde tänka på att inte framstå som så kraftfull, eftersom det finns människor som lyckas ta andras utstrålning personligt. Jovisst kan jag vara vass. I vissa lägen väljer jag fortfarande verbal combat. Men att om situationer där jag viskat och lett och bett om lite hänsyn (när folk drällde in mitt under min danslektion för att hämta saker i salen) fått höra att jag ryat för kung och fosterland och haft attitydproblem? Makes perfect sense!

Cute and cuddly, my a**...
Fast det gör det! Tyvärr. Så fort man uttrycker en önskan om att ta plats, eller att få ta del av normal hänsyn, eller gud förbjude säger till någon att de gör fel, så är man rökt som tjej. Subba. Bitch. Satkärring. Häxa. Gnällfia. PMS-räpa. Skillnaden mellan mig och den som kallas kraftfull och driven är att han oftast har snopp och slips. Nej, jag påstår fortfarande inte att jag i alla lägen är lätt att tas med, eller att jag ens har en önskan om att ha det så. Men påfallande ofta beundras män för egenskaper som anses sitta helt fel på mig som kvinna. Hos en kvinna blir det skrämmande med skinn på näsan. Varför? Varför ska jag vika ner blicken? Vem profiterar på det?

Nu råkar jag var född med klös och vilja, och har ingen lust att sitta fint, tiga stilla eller passa mig för att folk inte kan hantera pondus levererat från någon utan snopp och slips!

En reaktion på ”‘Speciellt som du är tjej…”

  1. Ett ord: Fullträff!!! Män som inte klarar av starka kvinnor som inte viker sig. Jo, visst är det bra med starka, självständiga kvinnor, men njae, inte om de är starkare än männen, och inte om de – ve och fasa – säger ifrån och sätter gränser. Då blir de, vi, subbor osv. Lustigt hur man som tjej oftast har mer stake än männen…

    Den här sortens uttalanden från en man reducerar alltid honom i mina ögon till en tämligen vek alfa-wannabe, eller rent av manskärring, som inte lärt sig hantera en kvinna som faktiskt spelar enligt samma regler som han. Get real, men: den moderna kvinnan är här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s