Som man sår, får man skörda. Och om du inte sår, så blir det ingen skörd. Det är extremt sällan någon faktiskt skördar utan att ha sått i någon ände av processen. Ingen talang tar dig hela vägen till stora framgångar utan hårt arbete. Få av oss har någon god fe som gudmor. Så de flesta som tagit sig någonstans gjorde det på grund av sin vilja att jobba lite till. Göra lite mer. Ta i lite extra. Det är den som inte ger upp, och som kan tänka sig att lägga de extra timmarna, som får de bästa resultaten. Detta sticker i ögonen på de som vill tro att framgångar är någon ouppnåeligt som lottas ut till några få lyckliga. Jag är inte ens ledsen att tala om att det inte är så. Och de allra flesta vet EGENTLIGEN att input korrelerar med output. Ändå säger man att människor ”har tur” när de lyckas. Säger som Stenis, ju mer man tränar, desto mer tur har man. De som gör rätt saker, tenderar att ”ha tur”.

Go that extra mile...
Go that extra mile…

Det är inte någon förolämpning mot andra att göra det man kan för att nå sina mål. Att det finns de som missunnsamt blänger på dig för att du hade disciplinen och viljan att göra det lilla extra för att komma lite längre betyder inte att du gör fel. Det betyder bara att du är en smärtsam påminnelse för vissa om att de själva inte tagit sig i kragen och gjort det du gjorde. Således har jag inte ”gått ner” i vikt, jag har tränat häcken av mig bokstavligt talat. Mina meriter i idrott och inom dans beror inte på att jag föddes med en gudabenådad talang för att röra på kroppen. Tvärtom. Jag var ALLTID sist vald på varje gymnastiklektion. Obarmhärtigt sist. Jag har slitit som ett djur för varje framsteg jag gjort. Det är timmar, timmar och ännu fler timmar i dojos, danssalar och på gym som gjort skillnaden.

Mer än en gång har jag mött människor som försöker bortförklara att jag nått längre än de har inom olika områden med att jag har talang. Hur skevt det än verkar, så ligger min medfödda talang inom logiskt tänkande och möjligtvis språk. Det är inte där jag rönt mina framgångar. Inte sedan gymnasiet i alla fall.

Min enda avundsvärda ”talang” bör således vara att jag GÖR. Jag önskar inte. Väntar inte. Jag gör. Och egentligen, hur svårt kan det vara? Vad är det egentligen som fattas för att du ska nå hela vägen? Kom ihåg, det där lilla extra är oftast ”ledigt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s