Igår hade jag ett fantastiskt danspass med tjejerna i min flamencogrupp. Det är ett tufft gäng brudar, som alla dansat längre än jag har, och jag är stolt och glad att få vara en del av deras grupp. 

Våra sommarträningar har varit lärarlösa, och präglats av en vilja att hjälpa varandra och sporra varandra vidare. Vi har tränat, slitit, drillat, förklarat (ibland den ena, ibland den andra…) och diskuterat. Allt med siktet inställt på att VI ska fixa detta. Allihop. Ingen lämnas på släp. 

Ett samarbete som detta upplever jag som sällsynt. Det är få ställen där jag mött ens antydan till sådant tänk. På de flesta arenor är folk extremt jag-fokuserade och vill visa framfötterna. Och vad är då bättre än att kunna dra ifrån sin grupp och briljera lite? Hålla på sina tips och tricks, och glida fram själv. Men inte här. 

I Sverige är vi extremt itutade ”Kom inte här och kom!”. Det sitter som en liten tagg även i mig, så varandes den nyaste flamencan i min grupp med bara tre terminer i fötterna, så känns det nästan förmätet att dansa med den avancerade gruppen. Jag har också varit lite rädd att de skulle tycka att ”Vem tror hon att HON är?!”. Men inga sådana tendenser har visat sig. Tvärtom!

Igår förklarade de att de blir inspirerade av mitt driv och min träningsvilja. Dessa tjejer, som jag ser upp till och hämtar kraft och inspiration från får något tillbaka av mig! Det är en alldeles fantastisk god spiral, och det gör mig lycklig att det kan fungera på detta sätt. 

Det finns arenor där vi vinner på att verkligen visa framfötterna. Men det finns så många där det är mycket mer värt att samarbeta och finnas där för varandra. Ge och få. Känslan när den loopen är obruten är obeskrivligt skön. Den är värd att sträva efter, och värd att bevara. En stark sammansvetsad grupp är en styrka, trygghet och ett stöd.

Nu skulle det kunna vara så att gruppen strävar mot konformitet. Inte alls så här. Alla uppmuntras att utvecklas, gärna med personlig prägel. Alla får bli bra, bättre eller bäst. Insikten om att det är hårt jobb bakom varje framsteg finns, och den som når vidare blir inspiration för de andra och inte mål för avundsjuka. 

Detta är ett litet moln av lycka och inspiration. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s